Joi, 16-08-2018, 6:27:14 AM
Bine aţi venit Vizitator

Bine ati venit

Meniu site
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 5
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Trei bărbaţi şi-au pierdut viaţa şi un altul a fost grav rănit, în urma unui accident care s-a produs în Hunedoara. Şoferul conducea cu viteză foarte mare, iar din cauza carosabilului umed a ieşit în decor şi s-a izbit violent de un copac de pe marginea drumului.

 
Trei persoane au murit în urma unui accident rutier produs în Hunedoara 
Foto: ziarulunirea.ro
 

Un accident deosebit de grav s-a produs, vineri seară, în jurul orei 20.00, pe drumul judeţean 686, între Hunedoara şi Călan. Din cauza vitezei foarte mari şi a carosabilului umed, un şofer a pierdut controlul volanului, a ieşit în decor, s-a lovit violent de un copac de la marginea drumului şi apoi s-a răsturnat pe un câmp din apropierea şoselei.

În maşina implicată în accident se aflau patru bărbaţi. Şoferul (53 de ani) a fost rănit grav şi transportat la Spitalul Municipal din Hunedoara, iar cei trei pasageri au murit pe loc.

"La sosirea echipei de intervenţie, doi dintre decedaţi se aflau pe câmp, aruncaţi din maşină. Al treilea decedat era în maşină şi a fost nevoie de tăierea plafonului pentru extragerea lui din vehicul", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Anemona Doda.

Poliţia a ajuns la faţa locului şi a demarat o anchetă.

Vizualizări: 106 | Adăugat de: Spyers | Data: 18-04-2014 | Comentarii (0)

Presa locală scrie că cel puţin patru oameni au murit în atacurile din această noapte. Separatiştii au încercat să ia cu asalt o unitate militară din Mariupol. Forţele speciale Ucrainene au reuşit să respingă atacul şi să reţină 10 persoane.

 

UPDATE: Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat joi drept 'crimă gravă' recurgerea de către guvernul de la Kiev la forţa armată împotriva militanţilor proruşi care s-au revoltat în sud-estul Ucrainei, transmite EFE.

'Au trimis tancurile şi aviaţia împotriva populaţiei civile (...) Iar aceasta este încă o crimă gravă', a spus Putin, în direct la televiziune, la tradiţionala sesiune de întrebări şi răspunsuri cu compatrioţii săi.

Putin a mai spus că singura soluţie pentru noua putere ucraineană o reprezintă dialogul şi a negat implicarea militarilor ruşi, a serviciilor secrete ruse sau a instructorilor ruşi în revolta care are loc în sud-estul Ucrainei, împotriva guvernului de la Kiev. 'În estul Ucrainei nu există nicio unitate militară rusă şi nici instructori. Este o prostie', a insistat preşedintele rus. 
Acest ''exerciţiu'', pe care preşedintele rus îl practică de circa zeci de ani, ce ţine în medie patru ore, este consacrat în mod tradiţional unor preocupări ce se referă mai mult la viaţa cotidiană, precum starea proastă a locuinţelor, ineficienţa autorităţilor municipale sau creşterea preţurilor. Dar Putin intenţionează să profite în acest an de ocazie pentru a-i uni ceva mai mult pe ruşi în jurul politicii sale, cum a fost cazul după alipirea Crimeii la Rusia.

 

UPDATE: Fostul premier al Ucrainei Iulia Timoşenko insistă ca autorităţile de la Kiev să declare stare de urgenţă în regiunile din ţară unde au loc violenţe armate, scrie publicaţia Sevodinea. Totodată, Timoşenko, cea care candidează la prezidenţiale, consideră că situaţia tensionată din ţară poate fi stabilizată numai cu ajutorul armatei.


 

UPDATE: Miniştrii afacerilor externe din Rusia, SUA, UE şi reprezentanţii Kievului se vor reuni joi, 17 aprilie, la Geneva, pentru a discuta pe marginea mijloacelor prin care Ucraina ar putea fi scoasă din profunda criză în care se află în prezent, relatează ITAR-TASS, cu câteva ore înainte de începerea consultărilor.

Respectivul format de consultări a fost propus de secretarul de stat american John Kerry, la începutul acestei luni, iar treptat reuniunea a început să prindă contur, după ce şi ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, şi-a dat acordul.

Cu toate acestea, în pofida faptului că discuţiile vor începe peste câteva ore, una dintre cele mai mari necunoscute rămân subiectele concrete pe care le vor discuta delegaţiile în spatele uşilor închise ale luxosului hotel 'Intercontinental' din Geneva. 

Cu câteva zile în urmă, în timpul vizitei sale în China, Lavrov a declarat că agenda consultărilor a fost pusă de acord în prealabil. 'Dezescaladarea, dezarmarea formaţiunilor ilegale, reforma constituţională şi desfăşurarea alegerilor (în Ucraina)', a spus şeful diplomaţiei ruse.

În acelaşi timp, potrivit diplomaţilor americani, 'la ora actuală nu există o ordine de zi'. 'Nu am văzut-o şi cred că fiecare delegaţie va veni la Geneva cu propriile propuneri', a declarat un reprezentant al reprezentanţei permanente a SUA la departamentul de la Geneva al ONU. SUA sunt organizatorii reuniunii cvadrilaterale din Elveţia.

Potrivit ITAR-TASS, partea ucraineană intenţionează să pună accentul pe alte subiecte. După cum a declarat miercuri ministrul interimar al afacerilor externe al Ucrainei, Andrii Deşciţa, care va conduce delegaţia la aceste consultări, Ucraina va insista asupra anulării deciziei Consiliului Federaţiei ruse de a permite utilizarea trupelor ruse pe teritoriul ucrainean. În afară de aceasta, Kievul intenţionează să insiste asupra 'retragerii trupelor ruse din Crimeea', 'rechemarea trupelor Rusiei de la graniţele de est cu Ucraina' şi 'anularea deciziei juridice privind anexarea Crimeii'.

Forţele speciale "Alfa" din cadrul Serviciilor speciale ucrainene (SBU) au reuşit să oprească, în noaptea de miercuri spre joi, asaltul asupra unei unităţi militare din oraşul ucrainean Mariupol, soldat cu patru morţi şi 12 răniţi, relatează presa ucraineană. Retrăgându-se, activiştii au rănit doi trecători şi au dat foc unui microbuz şi unei clădiri situate în apropierea unităţii militare, relatează Ukrinform. 

Jurnaliștii de la BBC au devenit şi ei martorii unei ciocniri între separatiștii pro-ruși și militarii ucraineni, transmite UNIMEDIA.

Câteva zeci de persoane au încercat să oprească coloana cu tehnică militară a armatei ucrainene. Însă soldații s-au aliniat într-un coridor viu, au lansat o rachetă de semnalizare, ceea ce le-a permis să-și continue drumul.

Incidentul s-a produs la circa 10 km de orașul Kramatorsk. Militarii aveau steagul trupelor aeropurtate. 

Occidentul şi ruşii s-au acuzat miercuri reciproc în Consiliul de Securitate în legătură cu un raport al ONU privind drepturile omului în Ucraina, Moscova considerându-l părtinitor, în timp ce Washingtonul, Londra şi Parisul au cerut Rusiei să înceteze amestecul în treburile interne ale Ucrainei, transmite AFP.


Pentru ambasadorul rus, Vitali Ciurkin, raportul Naţiunilor Unite 'este parţial şi nu reflectă în mod echitabil situaţia populaţiei rusofone din ţară'. Subliniind 'riscul unui adevărat război civil în Ucraina', el a afirmat că autorităţile de la Kiev 'trebuie să deschidă dialogul' cu separatiştii. 

La rândul său, ambasadorul britanic Mark Lyall Grant a ţinut să atragă atenţia că, spre deosebire de teza rusă, raportul 'afirmă că rusofonii nu au fost ameninţaţi în Crimeea' şi că 'nu au exista atacuri sistematice împotriva comunităţii ruse din Ucraina'. 

Referitor la tensiunile din estul rusofon al Ucrainei, el a subliniat că 'unităţi paramilitare bine echipate şi înarmate cu puşti automate nu sunt manifestanţi paşnici'.

Pentru ambasadoarea americană Samantha Power, 'cel mai bun mijloc de a reduce tensiunile este ca aceşti militanţi înarmaţi să părăsească toate clădirile asupra cărora au preluat controlul'. Rusia trebuie, de asemenea, 'să îşi retragă trupele de la frontieră şi să pună capăt eforturilor de a destabiliza Ucraina', a reafirmat ea.

Cei doi ambasadori occidentali au ţinut să precizeze că, până în prezent, autorităţile de la Kiev au dat dovadă de reţinere în faţa agitaţiei din estul ţării, după care şi-au exprimat speranţa că reuniunea cvadripartită de la Geneva se va încheia, joi, cu o soluţie politică.

Pentru ambasadorul francez Gérard Araud, 'ar fi inacceptabil ca manevrele grupurilor violente să ameninţe organizarea alegerilor prezidenţiale de la 25 mai, 'esenţiale pentru viitorul ţării'. 'Nu vom lăsa Rusia nici să le împiedice, nici să le discrediteze', a mai spus el.

Prezentându-şi raportul în faţa Consiliului, secretarul general adjunct al ONU pentru drepturile omului, Ivan Simonovic, a afirmat că 'trebuie să înceteze înarmarea manifestanţilor (din estul Ucrainei) şi transformarea lor într-o forţă aproape militară', însă fără să acuze direct Rusia pentru aceasta.

'Orice persoană care incită la violenţă sau furnizează arme manifestanţilor poate fi considerată responsabilă de tragicele consecinţe ce vor rezulta', a adăugat el. Simonovic a lansat, totodată, un apel 'forţelor de securitate (ucrainene) să nu utilizeze forţa inutil sau în mod excesiv.

Vizualizări: 109 | Adăugat de: Spyers | Data: 17-04-2014 | Comentarii (0)

Câțiva tineri au reușit să-i convingă pe consilierii locali timișoreni ca o fostă hală industrială să fie transformată în traseu de Parkour. Astfel, amatorii acestei mișcări se vor putea cățăra pe zidurile verticale și vor putea face salturi spectaculoase.
 

Inventată de pompierul francez David Belle, cu scopul de a se deplasa cât mai repede între două puncte folosind abilitățile corpului uman, mișcarea Parkour face furori printre tinerii timișoreni. Și, pentru a avea un loc de antrenament numai al lor, câțiva dintre ei au apelat la autoritățile locale, care au găsit o soluție: o fostă hală industrială.

Clădirea a fost lăsată în paragină zeci de ani, iar înainte de asta în incintă a funcționat o spălătorie chimică. „Va fi un loc de agrement pentru tineri. Ei trebuie să cureţe locul şi să amenajeze spaţiul. Din punctul nostru de vedere, proiectul este viabil foarte repede. Am dat spaţiul gratuit, cu condiţia să-l amenajeze”, a spus consilierul Andrei Petrişor, cel care a făcut lobby printre colegii săi.

Ruina a fost regăsită de viceprimarul Traian Stoia, iar arhitecții care au fost consultați de edil au stabilit că aceasta are o rezistență solidă, o structură care nu ar pune probleme în momentul în care i-ar fi găsită o întrebuințare.


Fosta hală industrială

1.500 de adepți

Practicanții de Parkour, numiți și „oamenii păianjen”, se dau peste cap în aer şi „umblă” pe ziduri verticale. Fac sărituri spectaculoase de la înălţime, salturi peste obstacole, căţărări pe pereţi sau „înşurubări”. Trendul sportiv are peste 1.500 de adepţi la noi, din care aproximativ 100 se găsesc în Timișoara. „Eu mă antrenez des în Parcul Botanic, pe malul Begăi, în parcuri ce au groapă cu nisip și mereu am spus că ar ajuta mult un loc special amenajat pentru ce ne place. Ar fi ceva remarcabil pentru noi și ar fi extraordinar pentru că am putea atrage și practicanți din alte orașe”, spune Robert Iocsa, student, practicant de Parkour de șase ani.

Vizualizări: 106 | Adăugat de: Spyers | Data: 16-04-2014 | Comentarii (0)

”Oamenii de ştiinţă spun rugăciuni?” Este întrebarea care nu îi mai dădea pace unei eleve de clasa a şasea, de la şcoala duminicală The Riverside Church. Şi cine ar fi fost mai indicat să răspundă decât unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de ştiinţă, Albert Einstein?
 

Tânăra Phyllis i-a scris marelui fizician o scrisoare în care îşi exprima, politicos, curiozitatea şi a fost, probabil, surprinsă să primească un răspuns la fel de politicos, notează huffingtonpost.com. Corespondenţa a fost publicată în cartea "Dragă profesore Einstein: Scrisorile lui Albert Eistein către şi de la copii", publicată de Alice Calaprice.

Tânăra a scris:

19 ianuarie 1936

Dragă Dr. Einstein,

La şcoala duminicală s-a pus întrebarea: "Spun oamenii de ştiinţă rugăciuni?". Totul a pornit întrebând dacă putem crede în acelaşi timp în ştiinţă şi în religie. Noi scriem oamenilor de ştiinţă şi altor personalităţi pentru a încerca să obţinem răspuns la întrebările noastre.

Ne-am simţi foarte onoraţi dacă aţi răspunde la întrebarea noastră: Se roagă oamenii de ştiinţă şi pentru ce se roagă ei?

Suntem în clasa a şasea, la clasa doamnei Ellis.

Cu respect, a dumneavoastră

Phyllis

Fizicianul a replicat, cinci zile mai târziu, împărtăşind elevei concepţiile sale despre credinţă şi ştiinţă:

24 ianuarie 1936

Dragă Phyllis,

Voi încerca să răspund întrebării tale cât mai simplu cu putinţă.

Oamenii de ştiinţă cred că orice întâmplare, inclusiv în relaţiile dintre oameni, este datorată legilor naturii. De aceea un om de ştiinţă nu poate fi înclinat să creadă că evoluţia lucrurilor poate fi influenţată de rugăciune, cu alte cuvinte, de o manifestare supranaturală.

Totuşi, trebuie să admitem: cunoştinţele noastre asupra acestor forţe sunt imperfecte, astfel că în final, convingerea că există un spirit suprem are la bază un fel de credinţă. O astfel de convingere rămâne larg răspândită în ciuda realizărilor actuale în domeniul ştiinţei.

De asemenea, oricine se implică serios pe calea ştiinţei, este convins că există un spirit care se manifestă în legile universului, fiind mult superior omului. În acest fel, calea ştiinţei conduce la un sentiment religios aparte, care este destul de diferit de cel simţit de o persoană mai naivă.

Salutări cordiale,

al tău Albert Einstein.

În timp ce scrisoarea nu spune prea multe despre convingerile religioase ale lui Einstein, fizicianul reuşeşte să surprindă sentimentul sublim al minunii pe care ştiinţa îl evocă într-un mod pe care îl putem decrie ca "religios".

Vizualizări: 113 | Adăugat de: Spyers | Data: 15-04-2014 | Comentarii (0)

Companiile de reasigurare, adică firmele care preiau o bună parte a riscurilor de catastrofă asigurate în România, se uită cu foarte mare precauţie la ţara noastră. Unele dintre ele au renunţat deja să reasigure firmele din România iar cele care au rămas percep tarife din ce în ce mai mari. Din această cauză, dar şi din alte motive, poliţele de locuinţă se vor scumpi substanţial anul acesta.

Frecvenţa risicată a inundaţiilor şi, mai ales, perspectiva din ce în ce mai apropiată a unui cutremur de amploare se vor traduce în preţuri mai mari pentru asigurările de locuinţă, produse obligatorii prin lege.

Situaţia în piaţă este atât de tensionată încât se pune chiar problema unei creşteri de preţ pentru asigurările emise de către PAID, aşa numitele poliţe obligatorii de asigurare împotriva calamităţilor, al căror preţ a fost fixat prin lege la 20 de euro pentru locuinţele din materiale moderne de construcţie şi 10 euro pentru cele din chirpici.

În fapt, PAID a realizat încă de anul trecut, împreună cu mai mulţi specialişti şi beneficiind de consultanţa AON Benfield, un studiu ale cărui concluzii duceau spre nevoia de majorare a preţului. Respectivul studiu a fost subiect de discuţie în CSA şi, ulterior, în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară(ASF) care are şi puterea de decizie în acest sens.

AON Benfield este o companie de consultanţă în asigurări, cu venituri de 10 miliarde de dolari în 2013.

O majorare a preţului este cu atât mai plauzibilă cu cât este de aşteptat ca  portofoliul PAID să crească substantial anul acesta. Specialişti vorbesc despre o sporire a numărului de poliţe obligatorii cu pînă la 200%, în condiţiile în care, potrivit legii modificate, orice poliţă de locuinţă emisă în România va include şi component obligatorie de la PAID.

Cauza numărul 1:   Riscurile au crescut constant

Firmele de reasigurare privesc cu multă circumspecţie România atunci când vine vorba de riscurile de inundaţie şi de cutremur. “Eu am rămas surprins de atitudinea reasigurătorilor. Cu ceva timp în urmă făceau studii pe zone mari.  Acum au ajuns să facă studii chiar la nivel de stradă şi număr”, spune un  specialist cu ştate vechi în lumea asigurărilor, care nu a vrut să fie citat. De altfel, nici reprezentanţii firmelor de reasigurare nu ascund că privesc România ca o zonă foarte riscantă tocmai din cauza iminenţei unui cutremur. “Preţul reasigurării este foarte foarte mare pentru că România este foarte expusă la riscuri catastrofale. Ştiu ani în care preţul reasigurării a fost incredibil de mare”, confirmă şi Adrian Marin, preşedintele Generali România.

Pentru asigurările de calamitate, reasigurarea este obligatorie într-o proporţie semnificativă, raportat la primele brute subscrise. Cu alte cuvinte, firmele de asigurare din România sunt obligate să cedeze din riscurile asumate către companii de reasigurare. Acest transfer de risc presupune, în mod natural şi un transfer de venituri, adică firma de asigurare cedează şi o parte corespondentă din primele brute încasate.

În acest fel, legătura dintre preţul plătit de români pentru poliţa de asigurare a locuinţei şi preţul plătit de firma de asigurare pentru a se proteja este direct şi proportional. Cu cât este mai scumpă reasigurarea, cu atât este mai scumpă şi asigurarea, în condiţiile în care sunt respectate normele impuse de lege. Normele spun că reasigurătorul trebuie să fie ales dintre societăţi cu rating de vârf, adevăraţi giganţi financiari care încasează şi plătesc anual sute de miliarde de euro. În cazul firmelor membre ale unor mari grupuri international cum ar fi Allianz-Ţiriac sau Omniasig VIG sau Uniqa, reasigurarea se face în interiorul grupului.

Cauza numărul 2: Paradoxul preţurilor în scădere

Chiar dacă, în ochii specialiştilor, riscul de producere a unui cutremur creşte cu fiecare an în care acest eveniment nu se întâmplă, preţurile medii ale asigurărilor de locuinţă din România au scăzut cu aproximativ 35% în ultimii patru ani.

“ Vorbim despre o medie, aşadar includem şi societăţile care au vândut la preţuri apropiate de cele practicate de PAID”, explică, fără să dea nume, Adrian Marin, care conduce şi secţiunea pentru asigurări property din cadrul Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România. Potrivit datelor Uniunii, în anul 2009, un român plătea, în medie, 261 de lei pentru o asigurare facultativă de locuinţă în timp ce, la finele anului trecut, prima scăzuse până la 161 de lei. În aceste condiţii, o “revenire la realitate” este cu atât mai plauzibilă.

Cauza numărul 3: Măsurile legale şi administrative

Un lucru este însă sigur, şi anume că poliţele de asigurare a locuinţei, cel puţin cele care includ toate cele trei riscuri catastrofale adică inundaţii, cutremur şi alunecări de teren, nu vor mai putea fi achiziționate la un preț mai mic de 20 de euro.

Acesta este nivelul de primă corespunzător poliței de asigurare obligatorii emise de Poolul de Asigurare Împotriva Dezastrelor iar firme de asigurare cum sunt Euroins, Carpatica sau Astra l-au luat ca reper în 2013, ba chiar au vândut mai jos de acest nivel.   A existat cel puțin o societate de asigurare care a vândut polițe de locuință la un preț mediu sub 90 de lei, cât ar însemna cei 20 de euro.

Este vorba despre Carpatica Asig care, după primele nouă luni din anul trecut, avea un portofoliu de 327.000 de asigurări de calamitate și incendiu (al treilea din România) și prime brute încasate de circa 25,5 milioane de lei, ceea ce echivalează cu o primă medie de 78 de lei. Nici Euroins nu era foarte departe cu cei 100 lei prima medie, în timp ce Astra (care aduna peste 40% din întreaga piață) vindea în medie cu 117,5 lei.

Prețurile aferente polițelor facultative de locuință nu se vor opri la cei 20 de euro impuși prin lege întrucât situaţia în care a ajuns Astra Asigurări, pusă sub administrare specială de către ASF, arată clar că acest nivel nu este suficient pentru o societate care are o expunere importantă pe zona asigurărilor de dezastru. Cu alte cuvinte, un astfel de preţ poate fi practicat doar în condiţiile în care firma riscă să nu plătească despăgubirile în caz de daună. Dovadă stă faptul că diferenţele între plutonul societăţilor cu preţ mic şi competitorii lor erau semnificative.

Pe acest segment de asigurare, următorul preț era oferit de Asirom, care a vândut în medie cu 258 de lei, adică de peste trei ori mai scump decât Carpatica și de peste două ori mai scump decât Astra sau Euroins.

Dacă cele trei societăți își vor alinia prețurile la un nivel care să le permită să ofere și siguranța cerută de normele ASF am avea, așadar, de-a face cu o dublare a prețului pentru cea mai ieftină asigurare facultativă de locuință. Menționăm că, spre deosebire de asigurarea obligatorie emisă de PAID pentru 20 de euro, polițele facultative standard acoperă și riscuri cum ar fi distrugerea mobilei din casă ori distrugerea perețlior din cauza unor scurgeri de apă, de exemplu.

Vizualizări: 112 | Adăugat de: Spyers | Data: 15-04-2014 | Comentarii (0)

Abia astăzi, 11.04.2014, am avut ocazia să urmăresc declaraţiile conducerii PSD, tandemul Titu Bojin - Sorin Grindeanu, privind pretinsa susţinere de către Guvernul Ponta a proiectelor Timişoarei. Stimaţi timişoreni, în viaţa mea nu am mai auzit atâtea neadevăruri şi, atenţie, încă n-am intrat oficial în campanie! Păi din spusele celor doi, Timişoara şi Timişul ar fi primit cei mai mulţi bani din întreaga ţară! Mai mult, dl. Titu Bojin vorbeşte despre proiectele Timişoarei şi ale oraşelor şi comunelor din judeţ, realizate din bani europeni câştigaţi de Primăriile lor sau din venituri proprii, ca şi cum Guvernul Ponta şi Consiliul Judeţean, respectiv dânsul, ca preşedinte al Consiliului Judeţean, ar avea vreun merit pentru ele. Vă spun eu cum stau lucrurile, stimaţi timişoreni:
1. Zero implicare, zero merit al acestor oameni şi al PSD vis-a-vis de TOATE proiectele pe care le-aţi văzut finalizate sau în lucru în Timişoara ! TOATE acestea sunt realizate cu venituri proprii şi / sau fonduri europene, prin truda Primăriei şi numai a Primăriei!
2. Zero lei de la bugetul de stat al României -singurul gestionat de Guvern după propria voinţă-, pentru proiectele de interes major pentru Timişoara ce ţin direct de Guvern şi nu de Primărie sau de Consiliul Judeţean! Şi să le luăm pe rând:
1. Centura de Sud: ZERO LEI
2. Centura de Vest: ZERO LEI
3. Racordul de la intrarea dinspre Arad la autostradă: ZERO LEI
4. Spitalul Regional: ZERO LEI
5. Gara de Nord: ZERO LEI
Şi să mai luăm pe rând şi câteva obiective ale Timişoarei pentru care s-ar fi putut acorda fonduri europene 2007-2013 la redistribuire, la final de exerciţiu 2007-2013:
1. Liceul Lenau: ZERO LEI
2. Liceul Loga: ZERO LEI
3. Liceul Calderon: ZERO LEI
4. Spitalul de Copii: ZERO LEI
Dacă lucrurile stau altfel de cum le prezint eu, îi rog pe Titu Bojin şi pe Sorin Grindeanu să scrie în dreptul textului "ZERO LEI" afirmat de mine, sumele pe care pretind ei că le-ar fi dat Guvernul Ponta. Atenţie: sumele date, nu promisiunile de campanie marca PSD, în care oricum NU CREDE NIMENI, fiind clar pentru oricine că ele reprezintă pur şi simplu MINCIUNI, ca în toată istoria PSD!
Prof.dr.ing. Nicolae Robu
Primarul Timişoarei
Preşedintele PNL Timiş
P.S. Afirmam ieri că eu sunt un tip care nu duce lipsă de vocaţia ofensivei -inclusiv la fotbal, jucând atacant şi reuşind să fiu golgheter  la aproape toate competiţiile la care am participat-, dar că, de dragul Timişoarei şi al timişorenilor, nu fac uz de ea. Nu fac uz de ea, dar nici nu întorc la nesfârşit celălalt obraz, ci... joc pe contraatac . Deocamdată.http://www.youtube.com/watch?v=1G4isv_Fylg

Vizualizări: 111 | Adăugat de: Spyers | Data: 13-04-2014 | Comentarii (0)

 

Un Lord adevarat a devenit doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest Timisoara
Scris de M. Hoster Conducător al uneia dintre cele mai mari bănci de investiţii din lume, membru al Camerei Lorzilor a Parlamentului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Lordul Griffiths de Fforestfach a primit, joi, din partea Universităţii de Vest Timişoara titlul de Doctor Honoris Causa Socialium Scientiarum.
 
 

„Este o plăcere deosebită să mă aflu din nou în Timişoara. Am vizitat prima dată Timişoara imediat după căderea lui Ceauşescu şi am vizitat ţara dumneavoastră în multe rânduri de atunci, în parte în legătură cu Facultatea de Management a Universităţii Emanuel din Oradea, dar şi în calitate de conducător al unei echipe de consilieri pentru privatizarea Romtelecom. Domnule rector, sunt încântat că sub conducerea dumneavoastră Universitatea este înfloritoare, nu în ultimul rând în domeniul meu de specialitate, şi anume, acela al economiei şi afacerilor”, a declarat Lord Griffiths de Fforestfach, în cadrul ceremoniei.

„Lord Griffiths de Fforestfach, acordarea celei mai înalte distincții academice a Universității de Vest din Timișoara este semnul recunoașterii întregii dumneavoastre activități. Este astfel o reflectare a înaltei şi aclamatei receptări a contribuţiilor majore aduse de Domnia Voastră la promovarea şi dezvoltarea gândirii strategice fundamentate etic, în domeniul managementului afacerilor la nivel global. Suntem onorați să ştim că începând de astăzi, 10 aprilie 2014, vă număraţi printre deţinătorii titlului Doctor Honoris Causa ai Universităţii de Vest din Timişoara”, a spus, la rândul său, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea

Lordul Griffiths de Fforestfach a primit titlul de Doctor Honoris Causa pentru contribuţia adusă la viaţa publică din Regatul Unit, precum şi pentru implicarea creativă în economia globală şi în promovarea responsabilităţii sociale la nivel global. Noul Doctor al UVT şi-a început cariera în mediul academic, fiind titular în departamentul de studii economice a London School of Economics, ulterior ocupând postul de profesor de Economie Bancară şi Finanţe Internaţionale la City University, loc unde a şi devenit decan al Universităţii de Ştiinţe Economice. Între 1982 şi 1985 a fost director al Băncii Angliei. De asemenea, a fost şef de Departament în cabinetul Margaret Thatcher într-o perioadă extrem de prosperă a Angliei. Pentru contribuţia sa la dezvoltarea economică a şi primit titlul de Lord. Ca o recunoaştere a cunoştinţelor sale în domeniul economic a primit funcţia de vice-chairman al companiei Goldman Sachs International. Pe lângă funcţiile deţinute, el este membru şi consilier pentru numeroase organizaţii nonguvernamentale şi caritabile. Între preocupările sale un punct important este promovarea eticii în afaceri, dar şi de implicare a marilor companii.

Vizualizări: 110 | Adăugat de: Spyers | Data: 10-04-2014 | Comentarii (0)

Cu siguranţă, atunci când începi un blog, prima postare este cea mai grea. Aşa că, “o să încep cu începutul”.

De ce îmi fac şi eu (de altfel formularea este greşită, o să explic în rândurile ce urmează motivul) blog? Există deja destule bloguri scrise din Timişoara, pe multe de altfel le urmăresc de ceva vreme şi despre care am multe cuvinte de laudă. Totuşi majoritatea lor abordează subiecte al căror interes vizează un eşantion restrâns de populaţie, pe care de altfel în cele mai multe cazuri şi-l fidelizează. De data asta eu încerc să creez un blog “al nostru”, al tuturor timişorenilor şi nu “blogul meu”, un blog în care voi încerca să abordez subiecte care ne interesează, afectează, deranjează sau încântă pe noi toţi.

Consider eu că subiectele de interes general ce privesc Timişoara sunt corect şi pertinent relatate online in portalurile Tion, Agenda şi mai nou Adevărul ediţia de Timişoara, situri pe care de altfel le urmăresc periodic şi cu interes. Din păcate acestea relatează doar subiecte de ştiri – actualitate şi nu pun accent pe acele aspecte mai puţin spectaculoase sau cu care noi ne-am obişnuit dar care ne influenţează într-un mod mai plăcut sau din contră .

Acestea fiind spuse, consider ca si micul meu blog îşi are rostul şi locul său în onlineul timişorean, sper să crească şi după un timp să-şi îndeplinească scopul pentru care a fost creeat, acela de a informa, de a sublinia şi de a aduce în prim plan acele lucruri care pe noi, timişorenii, ne influenţează zi de zi, fie ele bune sau rele.

Vizualizări: 98 | Adăugat de: Spyers | Data: 10-04-2014 | Comentarii (0)

« 1 2 3
Formularul pentru autentificare
Căutare
Calendar
«  August 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului